Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

PROMJENE NUTRITIVNIH VRIJEDNOSTI CRVENOG I NARANČASTOG BATATA TIJEKOM SKLADIŠTENJA (CROSBI ID 549726)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija

Dobričević, Nadica ; Voća, Sandra ; Pliestić, Stjepan ; Novak, Bruno CHANGES IN THE NUTRITIONAL VALUE OF RED AND ORANGE SWEET POTATO DURING STORAGE / PROMJENE NUTRITIVNIH VRIJEDNOSTI CRVENOG I NARANČASTOG BATATA TIJEKOM SKLADIŠTENJA // 20.Hrvatski i 3. Međunarodni kongres tehnologa za posliježetvenu tehnologiju, ZRNKO 08. / Pliestić, Stjepan (ur.). Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2008. str. 56-57

Podaci o odgovornosti

Dobričević, Nadica ; Voća, Sandra ; Pliestić, Stjepan ; Novak, Bruno

hrvatski

PROMJENE NUTRITIVNIH VRIJEDNOSTI CRVENOG I NARANČASTOG BATATA TIJEKOM SKLADIŠTENJA

Zadebljali korijeni crvenog i narančastog batata skladišteni su na prosječnoj temperaturi od 15, 28 stupnjeva C i relativnoj vlagi zraka od 72, 58% tijekom 180 dana.U svježim korijenima, te tijekom skladištenja batata svakih 30 dana određivan je osnovni kemijski sastav, te je praćena promijena mase. Iz dobivenih rezultata gubitka mase dobivene su prosječne krivulje koje su modelirane linearnom regresijom, te je zaključeno da su korijeni narančastog batata intenzivnije gubili masu tijekom skladištenja.

batat; kemijski sastav; skladištenje

nije evidentirano

engleski

CHANGES IN THE NUTRITIONAL VALUE OF RED AND ORANGE SWEET POTATO DURING STORAGE

Zadebljali korijeni crvenog i narančastog batata skladišteni su na prosječnoj temperaturi od 15, 28 stupnjeva C i relativnoj vlagi zraka od 72, 58% tijekom 180 dana.U svježim korijenima, te tijekom skladištenja batata svakih 30 dana određivan je osnovni kemijski sastav, te je praćena promijena mase. Iz dobivenih rezultata gubitka mase dobivene su prosječne krivulje koje su modelirane linearnom regresijom, te je zaključeno da su korijeni narančastog batata intenzivnije gubili masu tijekom skladištenja.

sweet potato; chemical composition; storage

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o prilogu

56-57.

2008.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

20.Hrvatski i 3. Međunarodni kongres tehnologa za posliježetvenu tehnologiju, ZRNKO 08.

Pliestić, Stjepan

Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

978-953-6135-76-9

Podaci o skupu

20.Hrvatski i 3. Međunarodni kongres tehnologa za posliježetvenu tehnologiju, ZRNKO 08.

predavanje

18.11.2008-20.11.2008

Stubičke Toplice, Hrvatska

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)