Kvaliteta plodova jagoda iz hidropona (CROSBI ID 353705)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Mekovec, Maja
Voća, Sandra
hrvatski
Kvaliteta plodova jagoda iz hidropona
U ovom radu obrađene su osnovne razlike kemijskog sastava plodova jagoda sorte Elsanta kao rezultat dva različita načina oblika uzgoja i ubranih u dva roka berbe. Elsanta je sorta koja je najprikladnija za hidroponski uzgoj, daje najbolje rezultate u prinosu, te je korištena za kemijsku analizu plodova. Proučavanjem literature dani su osnovni podaci o biologiji i sistematici jagoda, te sustavima uzgoja jagodnih plodova. U radu su analizirane kemijske karakterisktike prikazom vrijednosti sljedećih parametara: suhe tvari, ukupne kiselosti, topljive suhe tvari, pH vrijednosti, vitamina C. Analizom dobivenih rezultata ustanovljene su minimalne razlike u prvom roku berbe vitamina C u plodu jagode kroz osnovni kemijski sastav i antioksdativne tvari, te se može zaključiti da se istraživanim oblicima hidroponskog uzgoja dobivaju iste vrijednosti praćenih parametara i visoka kvaliteta ploda.
Fragaria x ananassa Duch.; sorta „ Elsanta“; hidropon; kvaliteta plodova
nije evidentirano
engleski
Quality of strawberry fruits from hydroponics
nije evidentirano
Fragaria x ananassa Duch.; cultivar „ Elsanta“; hydroponics; fruits quality
nije evidentirano
Podaci o izdanju
17
21.09.2008.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb