Utjecaj peludi i meda na elektrokemijska svojstva jogurta (CROSBI ID 463983)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa
Podaci o odgovornosti
Lalić, Ljerka Marija ; Berković, Katarina ; Njegovan, Aleksandra
hrvatski
Utjecaj peludi i meda na elektrokemijska svojstva jogurta
Dodatkom peludi i meda u jogurt povećana je njegova nutritivna vrijednost. Uzorci jogurta propravljeni su laboratorijski dodatkom različitih masenih udjela peludi ili meda i skladišteni su u plastičnim polistirenskim čašicama volumena 0.2 L pri temperaturi +5^oC. Tijekom skladištenja praćene su vizuelne promjene i elektrokemijski parametri uzoraka. Na osnovu određivanih parametara (provodljivosti i pH) može se zaključiti stabilnost i kvaliteta pripravljenih uzoraka. Određivani parametri mogu poslužiti kao pokazatelji kvalitete tijekom određivanog perioda skladištenja uzoraka.
med; pelud; jogurt; elektrokemijska svojstva
nije evidentirano
engleski
The influence of pollen and honey on yoghurt electrochemical properties
nije evidentirano
honey; pollen; yoghurt; electrochemical properties
nije evidentirano
Podaci o prilogu
33-x.
1996.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Organizacijski odbor simpozija
Mljekarsko društvo, Zagreb
Podaci o skupu
32. HRVATSKI SIMPOZIJ MLJEKARSKIH STRUČNJAKA
poster
28.11.1996-30.11.1996
Opatija, Hrvatska