Stabilnost jogurta sa pšeničnim klicama (CROSBI ID 463988)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa
Podaci o odgovornosti
Berković, Katarina ; Lalić, Ljerka Marija ; Prejac, Sandra ; Mamić, Marina
hrvatski
Stabilnost jogurta sa pšeničnim klicama
Pšenične klice su nusproizvod mlinske industrije. Po svom sastavu su bogat izvor vitamina (karotina, vitamina E i vitamina skupine B) i prikladne su za jelo. Njihovom se konzumacijom može nadoknaditi nedostatak različitih sastojaka u pehrani. Uloga pšeničnih klica je važna jer su potencijalni visokovrijedni dodatak drugim prehrambenim proizvodima. Laboratorijski su pripravljeni uzorci jogurta s dodatkom pšeničnih klica, a tijekom skladištenja praćeni su reološki parametri pripravljenih uzoraka uz kontrolu konzistencije i izdvajanja tekućine. Plastična svojstva klica povećavaju se porastom vlage, tako da povoljno djeluju na reološka svojstva uzoraka. Kontrolom pH vrijednosti i provodljivosti prati se stabilnost uzoraka.
jogurt; pšenične klice; stabilnost
nije evidentirano
engleski
The stability of yoghurt supplemented with wheat germs
nije evidentirano
yoghurt; wheat germs; stability
nije evidentirano
Podaci o prilogu
33-x.
1996.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Organizacijski odbor simpozija
Zagreb: Mljekarsko društvo, Zagreb
Podaci o skupu
32. HRVATSKI SIMPOZIJ MLJEKARSKIH STRUČNJAKA
poster
28.11.1996-30.11.1996
Opatija, Hrvatska