Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Stabilnost jogurta sa pšeničnim klicama (CROSBI ID 463988)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa

Berković, Katarina ; Lalić, Ljerka Marija ; Prejac, Sandra ; Mamić, Marina Stabilnost jogurta sa pšeničnim klicama // 32 Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Organizacijski odbor simpozija (ur.). Zagreb: Mljekarsko društvo, Zagreb, 1996. str. 33-x

Podaci o odgovornosti

Berković, Katarina ; Lalić, Ljerka Marija ; Prejac, Sandra ; Mamić, Marina

hrvatski

Stabilnost jogurta sa pšeničnim klicama

Pšenične klice su nusproizvod mlinske industrije. Po svom sastavu su bogat izvor vitamina (karotina, vitamina E i vitamina skupine B) i prikladne su za jelo. Njihovom se konzumacijom može nadoknaditi nedostatak različitih sastojaka u pehrani. Uloga pšeničnih klica je važna jer su potencijalni visokovrijedni dodatak drugim prehrambenim proizvodima. Laboratorijski su pripravljeni uzorci jogurta s dodatkom pšeničnih klica, a tijekom skladištenja praćeni su reološki parametri pripravljenih uzoraka uz kontrolu konzistencije i izdvajanja tekućine. Plastična svojstva klica povećavaju se porastom vlage, tako da povoljno djeluju na reološka svojstva uzoraka. Kontrolom pH vrijednosti i provodljivosti prati se stabilnost uzoraka.

jogurt; pšenične klice; stabilnost

nije evidentirano

engleski

The stability of yoghurt supplemented with wheat germs

nije evidentirano

yoghurt; wheat germs; stability

nije evidentirano

Podaci o prilogu

33-x.

1996.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Organizacijski odbor simpozija

Zagreb: Mljekarsko društvo, Zagreb

Podaci o skupu

32. HRVATSKI SIMPOZIJ MLJEKARSKIH STRUČNJAKA

poster

28.11.1996-30.11.1996

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

nije evidentirano