Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Tehnologija skladištenja žitarica u silosima Virovitica d.o.o. (CROSBI ID 354140)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Jug, Nikolina Tehnologija skladištenja žitarica u silosima Virovitica d.o.o. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (mentor); Ugarčić-Hardi, Žaneta (neposredni voditelj). Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2008

Podaci o odgovornosti

Jug, Nikolina

Ugarčić-Hardi, Žaneta

Ugarčić-Hardi, Žaneta

hrvatski

Tehnologija skladištenja žitarica u silosima Virovitica d.o.o.

Tri osnovne namirnice su žitarice, povrće i voće. Žitarice bi trebale biti zastupljene preko 60% u našoj prehrani. Stoga je važnost žitarica u pripremanju hrane zaista nemjerljiva. Kod prikladnog čuvanja, žitarice mogu godinama bitiskladištene, a neće izgubiti svoju kvalitetu. Žitarica spremna za skladištenje mora biti suha, jer je vlažna žitarica pogodna za razvoj plijesni te raznih insekata što smanjuje kakvoću. Žitarice se skladište u silose. Ukoliko je vlažnost zrna veća od 14%, idu na sušenje usušaru, zatim se spremaju u ćelije, gdje se i dalje provjerava temperatura zrna i pojava štetočina. Kvaliteta brašna ovisi o kvaliteti čuvanja žitarica.

žitarice; skladištenje; silos; štetočina

nije evidentirano

engleski

Cereals storage technology in the company Silosi Virovitica d.o.o.

nije evidentirano

grains; storage; silage; vermin

nije evidentirano

Podaci o izdanju

34

31.10.2008.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija