Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kakvoća toplinski tretiranih plodova mandarine (Citrus unshiu Marc., cv. Owari) nakon skladištenja (CROSBI ID 152851)

Prilog u časopisu | stručni rad

Skendrović Babojelić, Martina ; Kovač, Ana ; Šindrak, Zoran ; Voća, Sandra Kakvoća toplinski tretiranih plodova mandarine (Citrus unshiu Marc., cv. Owari) nakon skladištenja // Pomologia Croatica : glasilo Hrvatskog agronomskog društva, 14 (2008), 2; 143-150

Podaci o odgovornosti

Skendrović Babojelić, Martina ; Kovač, Ana ; Šindrak, Zoran ; Voća, Sandra

hrvatski

Kakvoća toplinski tretiranih plodova mandarine (Citrus unshiu Marc., cv. Owari) nakon skladištenja

Istraživan je utjecaj toplinskih predtretmana potapanjem plodova u toplu vodu na 48°C (HWD 48) i 52°C (HWD 52) te kontrole (izostanak predtretmana) na kakvoću plodova mandarine (Citrus unshiu Marc., cv. Owari) nakon 8 tjedana skladištenja na temperaturi 1 oC. Dobiveni rezultati upućuju da je kod plodova tretiranih toplom vodom došlo do manjeg gubitka na težini u odnosu na kontrolu, a utvrđen je signifikantan utjecaj predtretmana na kakvoću plodova. Boljim predtretmanom se pokazao HWD 48 čijom su se primjenom postigli najmaji gubitci plodova na težini, a zadržali zadovoljavajuću kakvoću.

mandarina unshiu; toplinski predtretman; gubitak na težini; kakvoća ploda

nije evidentirano

engleski

Effects of prestorage heat treatments on Satsuma mandarin fruits (Citrus unshiu Marc., cv. Owari) quality after storage

nije evidentirano

'Owari' Satsuma mandarin; hot water dipping pre-treatment; fruit weight loss; mandarin fruit quality

nije evidentirano

Podaci o izdanju

14 (2)

2008.

143-150

objavljeno

1330-6626

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)