Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Fizikalno-kemijska svojstva meda (CROSBI ID 354377)

Ocjenski rad | diplomski rad

Ledić, Ivana Fizikalno-kemijska svojstva meda / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2008

Podaci o odgovornosti

Ledić, Ivana

Vahčić, Nada

hrvatski

Fizikalno-kemijska svojstva meda

Med koji se nalazi na tržištu, kvalitativno se razlikuje ovisno o nizu različitih faktora kao što su zemljopisni, vremenski, uvjeti proizvodnje, biljna vrsta, pakiranju i vremenu skladištenja. U ovom radu su analizirani fizikalno-kemijski parametri 114 uzoraka meda 19 različitih vrsta meda prikupljenih na području Republike Hrvatske u sezoni 2006. Odredivani su karakteristični parametri kvalitete meda kao što su maseni udjel vode, električna provodnost, kiselost, maseni udjel reducirajučih šecera i maseni udjel saharoze. Primjećeno je da se maseni udjel vode kretao u rasponu od 15, 96 do 20, 56%, električna provodnost od 0, 207 do1, 642 mS/cm, kiselost od 5, 99 do 45, 63 mmol/kg, maseni udjel reducirajučih šečera od 54, 89 do 72, 65% te maseni udjel saharoze od 0, 36 do 4, 33%. Takoder je uočeno da postoje statistički značajne razlike određivanih parametera između različitih vrsta meda.

fizikalno-kemijski parametri; med

nije evidentirano

engleski

Physico-chemical parameters of honey

nije evidentirano

physico-chemical parameters; honey

nije evidentirano

Podaci o izdanju

53

11.04.2008.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija