Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Određivanje ukupnih fenola i antioksidativne aktivnosti u bagremovom medu (CROSBI ID 354378)

Ocjenski rad | diplomski rad

Skoko, Božena Određivanje ukupnih fenola i antioksidativne aktivnosti u bagremovom medu / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2007

Podaci o odgovornosti

Skoko, Božena

Vahčić, Nada

hrvatski

Određivanje ukupnih fenola i antioksidativne aktivnosti u bagremovom medu

U ovom radu je analizirano 30 uzoraka bagremova meda hrvatskog područja te je određen sadržaj ukupnih fenola pomoću modificirane Folin-Ciocalteu metode, „ anti-radikal“ aktivnost pomoću 1, 1-difenil-2-pikrilhidrazil (DPPH) metode te potencijalna antioksidativna aktivnost pomoću FRAP metode. Dobiveni rezultati pokazuju da ovi parametri jako variraju između uzoraka, iako se radi o istoj vrsti meda. Sadržaj ukupnih fenola se kretao u rasponu od 31, 72 mg/kg do 80, 11 mg/kg, „ anti-radikal“ aktivnost izražena kao IC50 u rasponu od 61, 28 % do 253, 47 %, a antioksidativna aktivnost izražena kao FRAP vrijednost od 6, 95 do 142, 43.

DPPH; fenoli; FRAP; med

nije evidentirano

engleski

Determination of the total phenols and antioxidant activity in acacia honey

nije evidentirano

DPPH; phenolics; FRAP; honey

nije evidentirano

Podaci o izdanju

57

11.07.2007.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija