Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Tehnološka shema proizvodnje i kontrola kvalitete Fant proizvoda (CROSBI ID 354382)

Ocjenski rad | diplomski rad

Matiša, Karla Tehnološka shema proizvodnje i kontrola kvalitete Fant proizvoda / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2008

Podaci o odgovornosti

Matiša, Karla

Vahčić, Nada

hrvatski

Tehnološka shema proizvodnje i kontrola kvalitete Fant proizvoda

Fant umaci i dodaci jelima su praškasti proizvodi dobiveni miješanjem različitih vrsta dehidratiranih i samljevenih začina i povrća koji se doziraju i pakiraju u odgovarajuću ambalažu. U radu je prikazan i opisan tehnološki proces dobivanja fant proizvoda. Radi osiguranja kakvoće i zdravstvene ispravnosti u industriji se prate parametri kvalitete kao što je udjel vode, natrijeva klorida i mononatrijeva glutaminata. U ovom radu provedeno je ispitivanje navedenih parametara na devedeset uzoraka od kojih je bilo šest različitih vrsta Fant proizvoda: (Fant za kosani odrezak, Fant za gulaš i paprikaš, Fant za čevapčiće, pljeskavice i hamburgere, Fant za grah i variva, Fant za pohanje, Fant za punjenu papriku i sarmu). Analize su provedene pet puta mjesečno u periodu od tri mjeseca za svaku vrstu Fant proizvoda. Dobiveni rezultati uspoređeni su s parametrima propisanim internom specifikacijom za svaki određivani gotovi proizvod. Nakon usporedbe potvrđeno je da svi Fant proizvodi udovoljavaju njihovim zahtjevima.

Fant umaci i dodaci jelima; kontrola kvalitete; voda; natrij klorid; mononatrij glutaminat

nije evidentirano

engleski

Technological production scheme and quality control of Fant products

nije evidentirano

Fant sauces and food additions; quality control; water; sodium choride; monosodium glutamate

nije evidentirano

Podaci o izdanju

59

23.12.2008.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija