Tehnološka shema proizvodnje i kontrola kvalitete Fant proizvoda (CROSBI ID 354382)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Matiša, Karla
Vahčić, Nada
hrvatski
Tehnološka shema proizvodnje i kontrola kvalitete Fant proizvoda
Fant umaci i dodaci jelima su praškasti proizvodi dobiveni miješanjem različitih vrsta dehidratiranih i samljevenih začina i povrća koji se doziraju i pakiraju u odgovarajuću ambalažu. U radu je prikazan i opisan tehnološki proces dobivanja fant proizvoda. Radi osiguranja kakvoće i zdravstvene ispravnosti u industriji se prate parametri kvalitete kao što je udjel vode, natrijeva klorida i mononatrijeva glutaminata. U ovom radu provedeno je ispitivanje navedenih parametara na devedeset uzoraka od kojih je bilo šest različitih vrsta Fant proizvoda: (Fant za kosani odrezak, Fant za gulaš i paprikaš, Fant za čevapčiće, pljeskavice i hamburgere, Fant za grah i variva, Fant za pohanje, Fant za punjenu papriku i sarmu). Analize su provedene pet puta mjesečno u periodu od tri mjeseca za svaku vrstu Fant proizvoda. Dobiveni rezultati uspoređeni su s parametrima propisanim internom specifikacijom za svaki određivani gotovi proizvod. Nakon usporedbe potvrđeno je da svi Fant proizvodi udovoljavaju njihovim zahtjevima.
Fant umaci i dodaci jelima; kontrola kvalitete; voda; natrij klorid; mononatrij glutaminat
nije evidentirano
engleski
Technological production scheme and quality control of Fant products
nije evidentirano
Fant sauces and food additions; quality control; water; sodium choride; monosodium glutamate
nije evidentirano
Podaci o izdanju
59
23.12.2008.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb