Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Prihvatljivost fermentiranih napitaka od kozjeg mlijeka (CROSBI ID 331122)

Ocjenski rad | diplomski rad

Parat, Marijana Prihvatljivost fermentiranih napitaka od kozjeg mlijeka / Tratnik, Ljubica (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2000

Podaci o odgovornosti

Parat, Marijana

Tratnik, Ljubica

hrvatski

Prihvatljivost fermentiranih napitaka od kozjeg mlijeka

Od kozjeg mlijeka proizvedeni su čvrsti fermentirani napici korištenjem 2% inokuluma bakterija jogurtne kulture (Streptococcus thermophilus i Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus), te mješovitom bakterijskom kulturom ABT 4 (Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus i Bifidobacterium spp.) Istražen je utjecaj dodataka koncentrata proteina sirutke i mlijeka u prahu na tijek fermentacije i na kakvoću proizvoda. Kraća je bila fermentacija mlijeka jogurtnom kulturom. Koncentrat proteina sirutke i mlijeko u prahu su utjecali na povećanje viskoznosti i znatno su poboljšali senzorska svojstva proizvoda, dok su senzorske ocjene kontrolnih uzoraka jogurta i probiotičkog jogurta bile niske. Utvđivanjem prihvatljivosti ustanovljeno je da su uzorci s dodatkom koncentrata proteina sirutke i mlijeka u prahu bili znatno poželjniji od kontrolnih uzoraka jogurta i probiotičkog jogurta.

kozje mlijeko; fermentirani napici; probiotički jogurt; prihvatljivost

nije evidentirano

engleski

Acceptability of fermented goat milk beverages

nije evidentirano

goat's milk; fermented beverages; probiotic yoghurt; acceptability

nije evidentirano

Podaci o izdanju

62

29.09.2000.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano