Prihvatljivost običnog i aromatiziranog jogurta od kozjeg i kravljeg mlijeka (CROSBI ID 331128)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Horvatić, Irena
Tratnik, Ljubica
hrvatski
Prihvatljivost običnog i aromatiziranog jogurta od kozjeg i kravljeg mlijeka
U radu su senzorskim ocjenjivanjem ispitana svojstva proizvedenih uzoraka običnog i aromatiziranog jogurta od kravljeg i kozjeg mlijeka tijakom devet dana čuvanja u hladnjaku. Primjenom hedonističke skale pri senzorskoj ocjeni utvrđeno je kako potrošači ocjenjuju poželjnost i prihvatljivost pojedinih uzoraka jogurta. Uzorci jogurta od kravljeg mlijeka imali su veću prihvatljivost od uzoraka jogurta od kozjeg mlijeka. Analiza varijance je pokazala da postoje značajne razlike između istraživanih uzoraka jogurta.
kozje i kravlje mlijeko; običan i aromatizirani jogurt; prihvatljivost
nije evidentirano
engleski
Acceptability of plain and aromatized yoghurt from goat's and cow's milk.
nije evidentirano
cow's and goat's milk; plain and aromatized yoghurt; acceptability
nije evidentirano
Podaci o izdanju
50
06.07.1999.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb