Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Prihvatljivost običnog i aromatiziranog jogurta od kozjeg i kravljeg mlijeka (CROSBI ID 331128)

Ocjenski rad | diplomski rad

Horvatić, Irena Prihvatljivost običnog i aromatiziranog jogurta od kozjeg i kravljeg mlijeka / Tratnik, Ljubica (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 1999

Podaci o odgovornosti

Horvatić, Irena

Tratnik, Ljubica

hrvatski

Prihvatljivost običnog i aromatiziranog jogurta od kozjeg i kravljeg mlijeka

U radu su senzorskim ocjenjivanjem ispitana svojstva proizvedenih uzoraka običnog i aromatiziranog jogurta od kravljeg i kozjeg mlijeka tijakom devet dana čuvanja u hladnjaku. Primjenom hedonističke skale pri senzorskoj ocjeni utvrđeno je kako potrošači ocjenjuju poželjnost i prihvatljivost pojedinih uzoraka jogurta. Uzorci jogurta od kravljeg mlijeka imali su veću prihvatljivost od uzoraka jogurta od kozjeg mlijeka. Analiza varijance je pokazala da postoje značajne razlike između istraživanih uzoraka jogurta.

kozje i kravlje mlijeko; običan i aromatizirani jogurt; prihvatljivost

nije evidentirano

engleski

Acceptability of plain and aromatized yoghurt from goat's and cow's milk.

nije evidentirano

cow's and goat's milk; plain and aromatized yoghurt; acceptability

nije evidentirano

Podaci o izdanju

50

06.07.1999.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano