Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj koncentrata proteina sirutke na mikrobiološku i senzorsku kakvoću acidofila načinjenog od kravljeg i kozjeg mlijeka (CROSBI ID 331130)

Ocjenski rad | diplomski rad

Žganec, Danijela Utjecaj koncentrata proteina sirutke na mikrobiološku i senzorsku kakvoću acidofila načinjenog od kravljeg i kozjeg mlijeka / Tratnik, Ljubica (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 1999

Podaci o odgovornosti

Žganec, Danijela

Tratnik, Ljubica

hrvatski

Utjecaj koncentrata proteina sirutke na mikrobiološku i senzorsku kakvoću acidofila načinjenog od kravljeg i kozjeg mlijeka

U radu je istražen utjecaj dodatka koncentrata proteina sirutke u kozje i kravlje mlijeko na senzorska svojstva, viskoznost i mikrobiološku kakvoću uzoraka acidofila tijekom devet dana čuvanja. Dodatak koncentrata proteina sirutke utjecao je na povećanje broja živih stanica laktobacila u obje vrste acidofila (od kravljeg i kozjeg mlijeka), jer proteini sirutke potiču rast L. acidophilus služeći kao dodatni izvor potrebnih aminokiselina. Viskoznost uzoraka acidofila od kozjeg mlijeka bila je nešto niža u odnosu na uzorke acidofila od kravljeg mlijeka. Dodatak koncentrata proteina sirutke povećao je viskoznost obje vrste acidofila, a osobito acidofila od kravljeg mlijeka. Tijekom 9 dana čuvanja senzorske karakteristike uzoraka acidofila su se poboljšale. Aroma je postala izraženija, a konzistencija bolja za sve uzorke. Svi proizvodi, osim acidofila od kozjeg mlijeka bez dodataka, koji pripada u prvu klasu, pripadaju skupini ekstra klase tijekom svih 9 dana čuvanja.

kravlje i kozje mlijeko; acidofil; koncentrat proteina sirutke; fermentacija; čuvanje

nije evidentirano

engleski

The influence of whey protein concentrate on microbiological and sensory quality of acidophilus

nije evidentirano

cow's and goat's milk; acidophilus; whey protein concentrate; fermentation; storage

nije evidentirano

Podaci o izdanju

54

06.12.1999.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano