Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Istraživanje kakvoće kefirne kulture različitog podrijetla za proizvodnju kefira u mljekari "Sapit" Posušje (CROSBI ID 331132)

Ocjenski rad | diplomski rad

Jukić, Marija Istraživanje kakvoće kefirne kulture različitog podrijetla za proizvodnju kefira u mljekari "Sapit" Posušje / Tratnik, Ljubica (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 1999

Podaci o odgovornosti

Jukić, Marija

Tratnik, Ljubica

hrvatski

Istraživanje kakvoće kefirne kulture različitog podrijetla za proizvodnju kefira u mljekari "Sapit" Posušje

U radu je istražen utjecaj uporabe kefirnih zrnaca različitog podrijetla, te primjene kefirne kulture pripravljene pri različitim temperaturama na svojstva proizvedenog kefira. Kefir proizveden sa svim uzorcima radnih kultura imao je vrlo dobru viskoznost tijekom svih devet dana čuvanja. Za proizvodnju kefira u uvjetima mljekare "Sapit" Posušje drži se da bi najpovoljnija bila radna kultura pripravljena od kefirnih zrnaca oznake K i inkubiranih pri temperaturi 22 C.

kefirna kultura; kakvoća; podrijetlo; viskoznost; mikrobiologija

nije evidentirano

engleski

Quality investigation of diferent source kefir culture for kefir production in dairy "Sapit" Posušje.

nije evidentirano

kefir culture; quality; source; viscosity; microbiology

nije evidentirano

Podaci o izdanju

59

20.12.1999.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano