Istraživanje kakvoće kefirne kulture različitog podrijetla za proizvodnju kefira u mljekari "Sapit" Posušje (CROSBI ID 331132)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Jukić, Marija
Tratnik, Ljubica
hrvatski
Istraživanje kakvoće kefirne kulture različitog podrijetla za proizvodnju kefira u mljekari "Sapit" Posušje
U radu je istražen utjecaj uporabe kefirnih zrnaca različitog podrijetla, te primjene kefirne kulture pripravljene pri različitim temperaturama na svojstva proizvedenog kefira. Kefir proizveden sa svim uzorcima radnih kultura imao je vrlo dobru viskoznost tijekom svih devet dana čuvanja. Za proizvodnju kefira u uvjetima mljekare "Sapit" Posušje drži se da bi najpovoljnija bila radna kultura pripravljena od kefirnih zrnaca oznake K i inkubiranih pri temperaturi 22 C.
kefirna kultura; kakvoća; podrijetlo; viskoznost; mikrobiologija
nije evidentirano
engleski
Quality investigation of diferent source kefir culture for kefir production in dairy "Sapit" Posušje.
nije evidentirano
kefir culture; quality; source; viscosity; microbiology
nije evidentirano
Podaci o izdanju
59
20.12.1999.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb