Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Sir i vrhnje, tradicija i politika (CROSBI ID 39438)

Prilog u knjizi | izvorni znanstveni rad

Ivanišević, Jelena Sir i vrhnje, tradicija i politika // Turist kao gost - prilozi kulinarskom turizmu / Rittig-Beljak, Nives, Belaj, Melanija (ur.). Zagreb: Institut za etnologiju i folklOris tiku (IEF), 2009. str. 65-73

Podaci o odgovornosti

Ivanišević, Jelena

hrvatski

Sir i vrhnje, tradicija i politika

Sir i vrhnje jedan su od najsnažnijih simbola hrvatske kuhinje. Namjera ovog rada je stavljanje potrošnje i običaja vezanih uz kupovinu svježeg sira i vrhnja u kulturni kontekst, ali i opisati perspektivu njegove proizvodnje u okviru zakonske regulative EU. Svježi sir i vrhnje postali su središnji motiv euroskepticizma, ali i tema koja je zauzela mnogo prostora u hrvatskim medijima. Ovaj rad pokazuje trenutnu hrvatsku legislativu kojom je regulirana proizvodnja i distribucija ovih proizvoda. Ključne riječi: sir i vrhnje, prehrana

sir i vrhnje, prehrana

nije evidentirano

engleski

Cottage cheese and sour cream, tradition and politics

nije evidentirano

cottage cheese and sour cream, nutrition

nije evidentirano

Podaci o prilogu

65-73.

objavljeno

Podaci o knjizi

Turist kao gost - prilozi kulinarskom turizmu

Rittig-Beljak, Nives, Belaj, Melanija

Zagreb: Institut za etnologiju i folklOris tiku (IEF)

2009.

978-953-6020-43--9

Povezanost rada

Etnologija i antropologija