Sir i vrhnje, tradicija i politika (CROSBI ID 39438)
Prilog u knjizi | izvorni znanstveni rad
Podaci o odgovornosti
Ivanišević, Jelena
hrvatski
Sir i vrhnje, tradicija i politika
Sir i vrhnje jedan su od najsnažnijih simbola hrvatske kuhinje. Namjera ovog rada je stavljanje potrošnje i običaja vezanih uz kupovinu svježeg sira i vrhnja u kulturni kontekst, ali i opisati perspektivu njegove proizvodnje u okviru zakonske regulative EU. Svježi sir i vrhnje postali su središnji motiv euroskepticizma, ali i tema koja je zauzela mnogo prostora u hrvatskim medijima. Ovaj rad pokazuje trenutnu hrvatsku legislativu kojom je regulirana proizvodnja i distribucija ovih proizvoda. Ključne riječi: sir i vrhnje, prehrana
sir i vrhnje, prehrana
nije evidentirano
engleski
Cottage cheese and sour cream, tradition and politics
nije evidentirano
cottage cheese and sour cream, nutrition
nije evidentirano
Podaci o prilogu
65-73.
objavljeno
Podaci o knjizi
Turist kao gost - prilozi kulinarskom turizmu
Rittig-Beljak, Nives, Belaj, Melanija
Zagreb: Institut za etnologiju i folklOris tiku (IEF)
2009.
978-953-6020-43--9