Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj vrste kvasca na kinetiku fermentacije mošta i koncentraciju hlapljivih sastojaka vina (CROSBI ID 464033)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija

Runjić-Perić, Vjera ; Božanić, Rajka ; Bobić, Vedranka ; Pavušek, Ivanka Utjecaj vrste kvasca na kinetiku fermentacije mošta i koncentraciju hlapljivih sastojaka vina // 1. hrvatski kongres mikrobiologa s međunarodnim sudjelovanjem : knjiga sažetaka. Zagreb: Hrvatsko mikrobiološko društvo, 1966. str. 108-108-x

Podaci o odgovornosti

Runjić-Perić, Vjera ; Božanić, Rajka ; Bobić, Vedranka ; Pavušek, Ivanka

hrvatski

Utjecaj vrste kvasca na kinetiku fermentacije mošta i koncentraciju hlapljivih sastojaka vina

Istraživan je utjecaj čistih i združenih kultura kvasaca Saccharomyces cerevisiae soj V54, S. cerevisiae (bayanus) soj Z2 i kvasca Kloeckera apiculata soj A68 na kinetiku alkoholne fermentacije i koncentraciju hlapljivih sastojaka vina iz grožđa sorte graševina. S. cerevisiae soj V54 je visokofermentativni vinski kvasac pa je brzina fermentacije bila značajno veća u uzorcima mošta nacjepljenim ovim sojem, bilo u čistoj, bilo u združenoj kulturi. Koncentracija viših alkohola (n-propanola, izobutanola, izoamilnog alkohola, acetaldehida i etilacetata značajno je ovisila o vrsti/soju kvasca i načinu fermentacije.

Saccharomyces cerevisiae; Kloeckera apiculata; fermentacija mošta; hlapljivi sastojci

nije evidentirano

engleski

Influence of yeast strain on must fermentation kinetics and concentration of volatile wine constituents

nije evidentirano

Saccharomyces cerevisiae; Kloeckera apiculata; must fermentation; volatile components

nije evidentirano

Podaci o prilogu

108-108-x.

1966.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

1. hrvatski kongres mikrobiologa s međunarodnim sudjelovanjem : knjiga sažetaka

Zagreb: Hrvatsko mikrobiološko društvo

Podaci o skupu

Nepoznat skup

poster

29.02.1904-29.02.2096

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija