Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Djelovanje NaCl ma početnu temperaturu zamrzavanja surimija srdele (CROSBI ID 354732)

Ocjenski rad | diplomski rad

Pavić, Mirela Djelovanje NaCl ma početnu temperaturu zamrzavanja surimija srdele / Kovačević, Dragan (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2003

Podaci o odgovornosti

Pavić, Mirela

Kovačević, Dragan

hrvatski

Djelovanje NaCl ma početnu temperaturu zamrzavanja surimija srdele

Diferencijalnom termičkom analizom (DTA) određena je početna temperatura zamrzavanja Ti uzoraka surimija srdele koji su u različitim masenim omjerima(w = 0, 3 do 3%) pomiješani s NaCl. Povezanost mjernih uređaja s računalom omogućilo je neposredno on-line praćenje procesa odmrzavanja uzorka s velikom osjetljivošću mjerenja temperature (10 mK), frekvencijom uzorkovanja (3, 5 kHz) i statističkom filtrcaijom izmjerenih vrijednosti temperaturi i vremena (pravilo ), te jednostavnu obradu i grafičku interpretaciju podataka...

početna temperatura zamrzavanja; DTA; surimi srdele; NaCl

nije evidentirano

engleski

Effect of NaCl on initial freezing point of pilchard surimi

nije evidentirano

initial freezing point; DTA; pilchard surimi; NaCl

nije evidentirano

Podaci o izdanju

57

10.10.2003.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija