Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Fizikalno-kemijska svojstva prošeka (CROSBI ID 39698)

Prilog u knjizi | stručni rad

Kubanović, Veronika. Fizikalno-kemijska svojstva prošeka // Prošek - autohtono desertno vino Primorske Hrvatske / Milat, Vinko. (ur.) (ur.). Zagreb: Mavi, 2007. str. 51-55

Podaci o odgovornosti

Kubanović, Veronika.

hrvatski

Fizikalno-kemijska svojstva prošeka

Analizirani su prošek, deklariran kao desertno vrhunsko vino s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom proizvedenog od mješavine sorata bigdanuša i trbljan s područja Hvara, kao i prošec, deklarirani kao kvalitetni s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom proizvedeni od sorte plavac mali, bogdanuša, mješavine plavine i debita, i žlahtive s područja Korčule, Hvara, Šibenika, Drniša i Krka. Analizirani parametri bili su u suglasju sa zahtjevima kakvoće određene prema Zakonu o vinu i pratećim pravilnicima.

alkohol, ekstrakt, šećeri, ukupna kiselost

nije evidentirano

engleski

Physical-chemical characteristics of prošek

nije evidentirano

alcohol, extract, sugars, total acidity

nije evidentirano

Podaci o prilogu

51-55.

objavljeno

Podaci o knjizi

Prošek - autohtono desertno vino Primorske Hrvatske

Milat, Vinko. (ur.)

Zagreb: Mavi

2007.

978-953-95968-0-2

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija