Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Čimbenici proizvodnosti i kemijskog sastava kozjeg mlijeka (CROSBI ID 355401)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Buntić, Ivan Čimbenici proizvodnosti i kemijskog sastava kozjeg mlijeka / Mioč, Boro (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2009

Podaci o odgovornosti

Buntić, Ivan

Mioč, Boro

hrvatski

Čimbenici proizvodnosti i kemijskog sastava kozjeg mlijeka

Proizvodnja kozjeg mlijeka ima najveći trend povećanja u svijetu u odnosu na kravlje i ovčje mlijeko. Zbog visoke terapeutske i hranidbene vrijednosti potrošnja kozjeg mlijeka je u stalnom porastu. Sve veća potražnja mlijeka i velike proizvodne mogućnosti, utjecale su na razvoj kozarstva i činjenicu da kozarstvo postaje važna poljoprivredna grana u mnogim dijelovima svijeta, osobito u Mediteranskim zemljama. U radu su navedeni najvažniji čimbenici koji utječu na proizvodnju kozjeg mlijeka (pasmina, hranidba, tjelesni okvir, dob koze, stadij laktacije, trajanje laktacije, morfologija vimena, veličina legla, sezona jarenja i temperatura zraka). Obrađen je i kemijski sastav mlijeka (mliječna mast, bjelančevine, laktoza, mineralne tvari i vitamini), te čimbenici koji utječu na kemijski sastav mlijeka.

mliječnost; genotip; hranidba; laktacija; morfologija vimena; sezona jarenja

nije evidentirano

engleski

Factors affecting goat milk production and chemical composition

nije evidentirano

milk yield; genotype; nutrition; lactation period; udder morphology; seson of kidding

nije evidentirano

Podaci o izdanju

24

17.09.2009.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)