Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Uvid u fenolni sastav voća i proizvoda od voća (CROSBI ID 355719)

Ocjenski rad | diplomski rad

Ljubetić, Katija Uvid u fenolni sastav voća i proizvoda od voća / Katalinić, Višnja (mentor); Ljubenkov, Ivica (neposredni voditelj). Split, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, . 2009

Podaci o odgovornosti

Ljubetić, Katija

Katalinić, Višnja

Ljubenkov, Ivica

hrvatski

Uvid u fenolni sastav voća i proizvoda od voća

Cilj ovog diplomskog rada bio je odrediti udio ukupnih fenolnih spojeva, te pojedinih flavonoida i fenolnih kiselina u alkoholnim ekstraktima suhog voća koje se koristi kao sirovina u procesu proizvodnje, kao i u ekstraktima gotovih proizvoda: džemovima, marmeladama i voćnom namazu. Za određivanje koncentracije ukupnih fenola korištena je spektrofotometrijska metoda po Folin-Ciocalteu. Za separaciju, identifikaciju i kvantifikaciju pojedinih fenolnih kiselina i flavonoida korištena je visoko-tlačna tekućinska kromatografija na reverznoj fazi (HPLC-RP-DAD). Pomoću retencionih vremena i kalibracijske krivulje poznatog fenolnog spoja urađena je identifikacija i kvantifikacija pojedinih flavonoida i fenolnih kiselina u ekstraktima sirovina i gotovih proizvoda. Potvrđene su razlike u sastavu i količini pojedinih fenolnih spojeva.

Fenolne kiseline ; Flavonoidi ; Suho voće ; Proizvodi od voća ; HPLC

nije evidentirano

engleski

Insight in the phenolic composition of fruit and fruit products

nije evidentirano

Phenolic acids ; flavonoids ; Dry fruit ; Fruit products ; HPLC

nije evidentirano

Podaci o izdanju

72

07.10.2009.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu

Split

Povezanost rada

Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita, Prehrambena tehnologija