Odabir ambalažnog materijala za pakiranje: I - proizvoda od žitarica, pekarskih i konditorskih proizvoda (CROSBI ID 87083)
Prilog u časopisu | stručni rad
Podaci o odgovornosti
Galić, Kata
hrvatski
Odabir ambalažnog materijala za pakiranje: I - proizvoda od žitarica, pekarskih i konditorskih proizvoda
Glavna uloga ambalažnog materijala je zaštita proizvoda od vanjskih utjecaja i nehigijenskog rukovanja. Međutim ukoliko je proizvod kontaminiran prije pakiranja učinkovitost ambalaže je značajno umanjena. Ambalažni materijal ne samo da omogućuje produženu trajnost proizvoda, koji se u većini slučajeva zaštićuju i odgovarajućim tehnološkim postupcima, već i prezentira proizvod u obliku koji će privući pažnju kupca. U ovom radu predočeni su ambalažni materijali pogodni za pakiranje proizvoda od žitarica, pekarskih i konditorskih proizvoda.
Konditorski proizvodi; ambalažni materijali; pekarski proizvodi; žitarice.
nije evidentirano
engleski
Selection of a food packaging materials: I - cereals, bakery and confectionery goods
nije evidentirano
Confectionery goods; packaging materials; bakery goods; cereals
nije evidentirano