Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Odabir ambalažnog materijala za pakiranje: II - voća i povrća (CROSBI ID 87085)

Prilog u časopisu | stručni rad

Galić, Kata Odabir ambalažnog materijala za pakiranje: II - voća i povrća // Ambalaža (Zagreb), 5 (2000), 2; 14-19

Podaci o odgovornosti

Galić, Kata

hrvatski

Odabir ambalažnog materijala za pakiranje: II - voća i povrća

Da bi se odabrao adekvatan ambalažni materijal, za pojedini prehrambeni proizvod, potrebno je uzeti u obzir niz čimbenika. U prvom redu potrebno je voditi računa o stabilnosti samog proizvoda odnosno sastojaka, poput proteina, masti i vitamina kod kojih može doći do neželjenih promjena kao posljedica izlaganja svjetlu, utjecaju kisika i promjeni aktiviteta vode samog proizvoda. Stabilnost proizvoda prema tome ovisi o njegovoj kemijskoj, biokemijskoj i fizičkoj prirodi na čiju stabilnost će značajan utjecaj imati i barijerne karakteristike ambalaže. Nadalje, potrebno je voditi računa i o čimbenicima iz okoline (kao što su temperatura, relativna vlaga, kisik i svjetlost) kojima je pakovanje izložene tijekom distribucije i skladištenja. U ovom radu je dat kratki pregled čimbenika koji odlučuju o odabiru ambalažnih materijala namijenjenih za pakiranje voća i povrća.

Ambalažni materijali; povrće; voće;

nije evidentirano

engleski

Selection of a food packaging materials: II - fruits and vegetables

nije evidentirano

Packaging materials; vegetables; fruits

nije evidentirano

Podaci o izdanju

5 (2)

2000.

14-19

objavljeno

1331-0224

1334-3033

Povezanost rada

nije evidentirano