Odabir ambalažnog materijala za pakiranje: III - mesa i ribe (CROSBI ID 87089)
Prilog u časopisu | stručni rad
Podaci o odgovornosti
Galić, Kata
hrvatski
Odabir ambalažnog materijala za pakiranje: III - mesa i ribe
Odabirom adekvatnog ambalažnog materijala, koji će zaštititi proizvod od štetnih čimbenika iz okoline, moguće je produžiti vijek trajanja prehrambenih proizvoda. Ovdje se u prvom redu misli na utjecaj temperature, kisika, vlage, svjetla, kontaminanata i nepažljivog rukovanja. Prehrambeni proizvodi se razlikuju s obzirom na proces nastajanja i odvijanja kvarenja te je stoga potrebno definirati karakteristike ambalažnog materijala određivanjem kritičnih veličina koje utječu na promjenu kakvoće kao i čimbenika koji djeluju na njih. Ambalaža u ovom slučaju može samo odgoditi promjene na način da sa svojim barijernim svojstvima regulira neželjene promjene tijekom vremena čuvanja. S obzirom na navedeno, tematika rada je usmjerena na pakiranje mesnih i ribljih proizvoda.
Ambalažni materijali; meso; riba.
nije evidentirano
engleski
Selection of a food packaging materials: III - meat and fish
nije evidentirano
Packaging materials; meat; fish.
nije evidentirano