Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Odabir ambalažnog materijala za pakiranje: III - mesa i ribe (CROSBI ID 87089)

Prilog u časopisu | stručni rad

Galić, Kata Odabir ambalažnog materijala za pakiranje: III - mesa i ribe // Ambalaža (Zagreb), 5 (2000), 3; 13-18

Podaci o odgovornosti

Galić, Kata

hrvatski

Odabir ambalažnog materijala za pakiranje: III - mesa i ribe

Odabirom adekvatnog ambalažnog materijala, koji će zaštititi proizvod od štetnih čimbenika iz okoline, moguće je produžiti vijek trajanja prehrambenih proizvoda. Ovdje se u prvom redu misli na utjecaj temperature, kisika, vlage, svjetla, kontaminanata i nepažljivog rukovanja. Prehrambeni proizvodi se razlikuju s obzirom na proces nastajanja i odvijanja kvarenja te je stoga potrebno definirati karakteristike ambalažnog materijala određivanjem kritičnih veličina koje utječu na promjenu kakvoće kao i čimbenika koji djeluju na njih. Ambalaža u ovom slučaju može samo odgoditi promjene na način da sa svojim barijernim svojstvima regulira neželjene promjene tijekom vremena čuvanja. S obzirom na navedeno, tematika rada je usmjerena na pakiranje mesnih i ribljih proizvoda.

Ambalažni materijali; meso; riba.

nije evidentirano

engleski

Selection of a food packaging materials: III - meat and fish

nije evidentirano

Packaging materials; meat; fish.

nije evidentirano

Podaci o izdanju

5 (3)

2000.

13-18

objavljeno

1331-0224

1334-3033

Povezanost rada

nije evidentirano