Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Senzorske analize u ocjeni kakvoće namirnica (CROSBI ID 474227)

Neobjavljeno sudjelovanje sa skupa | neobjavljeni prilog sa skupa

Primorac, Ljiljana Senzorske analize u ocjeni kakvoće namirnica // Stručni skup nastavnika prehrambene tehnologije Osijek, Hrvatska, 03.07.2000-03.07.2000

Podaci o odgovornosti

Primorac, Ljiljana

hrvatski

Senzorske analize u ocjeni kakvoće namirnica

Senzorska analiza je znanstvena disciplina koja kao mjerni instrument koristi ljudska osjetila (za vid, miris, okus, dodir i sluh) , te uz upotrebu egzaktnih, znanstvenih test metoda, daje rezultate koji su nezamjenjivi u prehrambenoj industriji. U ovom predavanju nakon definicije i pregleda organoleptičkih obilježja namirnica dan je i pregled metoda koje se koriste u senzorskoj analizi (diskriminativne metode, deskriptivne metode, bodovanje i testiranje potrošača).

senzorske analize

nije evidentirano

engleski

Sensory analysis in estimation of food quality

nije evidentirano

sensory analysis

nije evidentirano

Podaci o prilogu

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o skupu

Stručni skup nastavnika prehrambene tehnologije

pozvano predavanje

03.07.2000-03.07.2000

Osijek, Hrvatska

Povezanost rada

nije evidentirano