Odabir ambalažnog materijala za pakiranje: IV - mlijeka i mliječnih proizvoda (CROSBI ID 87091)
Prilog u časopisu | stručni rad
Podaci o odgovornosti
Galić, Kata
hrvatski
Odabir ambalažnog materijala za pakiranje: IV - mlijeka i mliječnih proizvoda
Većina tekućih prehrambenih proizvoda podložna je neželjenim promjenama ukoliko nisu odgovarajuće uskladišteni. Podložnost hrane, naročito mlijeka, utjecaju svjetla i kisika očituje se u promjeni nutritivne vrijednosti i organoleptičkim karakteristikama. Značajna utjecaj na organoleptičke promjene ima i propusnost drugih plinova kroz ambalažni materijal. S obzirom na navedeno u radu je dat kratki pregled ambalažnih materijala namijenjenih pakiranju mlijeka i mliječnih proizvoda.
Ambalažni materijali; mlijeko; mliječni proizvodi
nije evidentirano
engleski
Selection of a food packaging materials:IV - milk and diary products
nije evidentirano
Packaging materials; milk; dairy products
nije evidentirano