Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Pakiranje voćnih sokova (CROSBI ID 355916)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Krajačić, Marijana Pakiranje voćnih sokova / Šeruga, Marijan (mentor); Jakobek, Lidija (neposredni voditelj). Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2009

Podaci o odgovornosti

Krajačić, Marijana

Šeruga, Marijan

Jakobek, Lidija

hrvatski

Pakiranje voćnih sokova

U ovom radu cilj je bio prikazati pakiranje voćnih sokova te probleme vezane uz pakiranje voćnih sokova u različite ambalažne materijale. Voćni sokovi su osjetljiva namirnica na koju znatno utječu oksidativne promjene koje uzrokuju smanjenje nutritivne vrijednosti sokova te kvarenje. Cilj pakiranja voćnih sokova je održati ih svježima i nepromijenjenih organoleptičkih i nutritivnih svojstava što duže vrijeme. U pogledu nutritivnih vrijednosti najvažnije je očuvati količinu vitamina u voćnim sokovima kroz što duži vremenski period. Voćni sokovi pakiraju se najčešće u staklenu ambalažu, ambalažu od polimernih materijala te ambalažu od kombiniranih materijala.

voćni sok; rok uporabe; ambalaža; ambalažni materijal; askorbinska kiselina

nije evidentirano

engleski

Packaging of fruit juices

The purpose of this report was to demonstrate the fruit juice packaging and problems associated with fruit juice packaging into different packaging materials. Fruit juices are a very sensitive food in which various oxidative changes can occur. These changes can cause the decrease of the nutritive value and spoilage. The goal of fruit juice packaging is to keep the juices fresh and with unchanged organoleptic and nutritive attributes for a longer period of time. According to nutritive values of fruit juices the most important thing is to maintain their vitamin content for a longer period of time. The most common packaging systems are made of glass, polymer materials and combined materials.

fruit juice; shelf life; package; packaging materials; ascorbic acid

nije evidentirano

Podaci o izdanju

18

27.10.2009.

obranjeno

109:301261

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice