Usporedba acidobutirometrijske i ekstrakcijske metode određivanja masti u mliječnim proizvodima i u sojinu mlijeku (CROSBI ID 356190)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Budiša, Meri
Božanić, Rajka
hrvatski
Usporedba acidobutirometrijske i ekstrakcijske metode određivanja masti u mliječnim proizvodima i u sojinu mlijeku
U radu je određivan udjel masti u mliječnim proizvodima i sojinom mlijeku s ciljem usporedbe analitičkih metoda: acidobutirometrijske Gerber metode i referentne ekstrakcijske Weibull-Stoldt metode. Analizirani su mlijeko, fermentirana mlijeka, sladoled te sojino mlijeko sa različitim udjelima masti. Rezultati su statistički obrađeni. Na osnovi statističke analize rezultata može se zaključiti kako metode imaju podjednaku točnost, iako je progeška acidobutirometrijske metode nešto veća.
udjel masti; acidobutirometrijska metoda; ekstrakcijska metoda; statistička analiza
nije evidentirano
engleski
Comparation of acidobutirometric and extractic methods in determining fat in dairy products and in soy milk
nije evidentirano
fat content; acidobutirometric method; extract method; statistic analyse
nije evidentirano
Podaci o izdanju
67
06.10.2009.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb