Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Usporedba acidobutirometrijske i ekstrakcijske metode određivanja masti u mliječnim proizvodima i u sojinu mlijeku (CROSBI ID 356190)

Ocjenski rad | diplomski rad

Budiša, Meri Usporedba acidobutirometrijske i ekstrakcijske metode određivanja masti u mliječnim proizvodima i u sojinu mlijeku / Božanić, Rajka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2009

Podaci o odgovornosti

Budiša, Meri

Božanić, Rajka

hrvatski

Usporedba acidobutirometrijske i ekstrakcijske metode određivanja masti u mliječnim proizvodima i u sojinu mlijeku

U radu je određivan udjel masti u mliječnim proizvodima i sojinom mlijeku s ciljem usporedbe analitičkih metoda: acidobutirometrijske Gerber metode i referentne ekstrakcijske Weibull-Stoldt metode. Analizirani su mlijeko, fermentirana mlijeka, sladoled te sojino mlijeko sa različitim udjelima masti. Rezultati su statistički obrađeni. Na osnovi statističke analize rezultata može se zaključiti kako metode imaju podjednaku točnost, iako je progeška acidobutirometrijske metode nešto veća.

udjel masti; acidobutirometrijska metoda; ekstrakcijska metoda; statistička analiza

nije evidentirano

engleski

Comparation of acidobutirometric and extractic methods in determining fat in dairy products and in soy milk

nije evidentirano

fat content; acidobutirometric method; extract method; statistic analyse

nije evidentirano

Podaci o izdanju

67

06.10.2009.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija