Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Pružanje informacija o hrani u okviru ugostiteljske ponude (CROSBI ID 558038)

Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad | međunarodna recenzija

Krešić, Greta Pružanje informacija o hrani u okviru ugostiteljske ponude // Upravljanje zdravstvenim rizicima u hotelskim sustavima / Lušić, Dražen ; Bilajac, Mirsad (ur.). Rijeka: Hrvatska udruga za sanitarno inženjerstvo- Komora sanitarnih inženjera i tehničara, 2009. str. 17-23

Podaci o odgovornosti

Krešić, Greta

hrvatski

Pružanje informacija o hrani u okviru ugostiteljske ponude

Neadekvatna prezentacija informacija o hrani u okviru ugostiteljske ponude može voditi do zdravstvenog rizika, ali i do nezadovoljstva gosta. Posljedično, kao rezultat dojma o neuspješnosti pružene usluge može doći do narušavanja ugleda objekta i gubitka profita. Ugostitelji i gosti danas se slažu da je, u skladu sa načelom pružanja usluge koje je usmjereno prema ispunjavanju očekivanja gostiju, osiguravanje informacija o hrani jedan od elemenata u menadžmentu zadovoljstva gosta. Međutim, mišljenja su podijeljena oko činjenice koje informacije, kada i na koji način pružiti gostu. Na temelju Pravilnika o označavanju, reklamiranju i prezentiranju hrane, osoba koja nudi hranu mora gosta usmeno upoznati sa eventualnom prisutnošću u hrani tvari koje mogu izazvati alergije i intolerancije na hranu. Također je nužno dati informacije o porijeklu glavnih sastojaka hrane. Osim informacija koje se zakonski moraju pružiti, u okviru rada objasnit će se općenito potreba za pružanjem informacija uzimajući u obzir porast broja osviještenih gostiju te prikazati koje informacije se, u skladu sa aktualnim trendovima, mogu gostu dodatno pruţiti sa ciljem unapređenja kvalitete usluge, ali i minimaliziranja zdravstvenih rizika.

informacije o hrani; potrošač; zdravstveni rizik; kvaliteta usluge

nije evidentirano

engleski

Providing nutrition information within catering offer

nije evidentirano

nutrition information; consumer; health risk; service quality

nije evidentirano

Podaci o prilogu

17-23.

2009.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Lušić, Dražen ; Bilajac, Mirsad

Rijeka: Hrvatska udruga za sanitarno inženjerstvo- Komora sanitarnih inženjera i tehničara

978-953-95058-8-0

Podaci o skupu

Upravljanje zdravstvenim rizicima u hotelskim sustavima

pozvano predavanje

13.11.2009-13.11.2009

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija