Kvaliteta fermentiranog ostatka pogače uljane repice nakon anaerobne fermentacije (CROSBI ID 558169)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa
Podaci o odgovornosti
Brlek Savić, Tea ; Krička, Tajana ; Voća, Neven ; Jurišić, Vanja ; Matin, Ana ; Bilandžija, Nikola
hrvatski
Kvaliteta fermentiranog ostatka pogače uljane repice nakon anaerobne fermentacije
U procesu ekstrakcije ulja iz uljane repice, nastaju velike količine uljane repice ; stoga treba pronaći adekvatan način njene sanacije. Biomasa tog tipa, a i općenito, se može smatrati strateškim sredstvom, ne radi svoje obnovljivosti, već i zbog svoje raspoloživosti, koja može dovesti do prosperiteta zemlje. Koristan način sanacije pogače uljane repice mogla bi biti anaerobna fermentacija, nakon koje se dobije organsko gnojivo. Cilj rada bio je utvrditi kvalitetu fermentiranog ostatka nakon anaerobne fermentacije pogače uljane repice.
pogača uljane repice; anaerobna fermentacija; fermentirani ostatak
nije evidentirano
engleski
Quality of fermented residue of repeseed cake after anaerobic digestion
nije evidentirano
rapeseed cake; anaerobic fermentation; fermented residue
nije evidentirano
Podaci o prilogu
88-88.
2009.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
XVI. međunarodno savjetovanje Krmiva 2009 :ZKnjiga sažetaka
Lulić, Slavko
Zagreb: Krmiva
Podaci o skupu
Međunarodno savjetovanje Krmiva (16 ; 2009)
poster
01.06.2009-02.06.2009
Opatija, Hrvatska