Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Kvaliteta fermentiranog ostatka pogače uljane repice nakon anaerobne fermentacije (CROSBI ID 558169)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa

Brlek Savić, Tea ; Krička, Tajana ; Voća, Neven ; Jurišić, Vanja ; Matin, Ana ; Bilandžija, Nikola Kvaliteta fermentiranog ostatka pogače uljane repice nakon anaerobne fermentacije // XVI. međunarodno savjetovanje Krmiva 2009 :ZKnjiga sažetaka / Lulić, Slavko (ur.). Zagreb: Krmiva, 2009. str. 88-88

Podaci o odgovornosti

Brlek Savić, Tea ; Krička, Tajana ; Voća, Neven ; Jurišić, Vanja ; Matin, Ana ; Bilandžija, Nikola

hrvatski

Kvaliteta fermentiranog ostatka pogače uljane repice nakon anaerobne fermentacije

U procesu ekstrakcije ulja iz uljane repice, nastaju velike količine uljane repice ; stoga treba pronaći adekvatan način njene sanacije. Biomasa tog tipa, a i općenito, se može smatrati strateškim sredstvom, ne radi svoje obnovljivosti, već i zbog svoje raspoloživosti, koja može dovesti do prosperiteta zemlje. Koristan način sanacije pogače uljane repice mogla bi biti anaerobna fermentacija, nakon koje se dobije organsko gnojivo. Cilj rada bio je utvrditi kvalitetu fermentiranog ostatka nakon anaerobne fermentacije pogače uljane repice.

pogača uljane repice; anaerobna fermentacija; fermentirani ostatak

nije evidentirano

engleski

Quality of fermented residue of repeseed cake after anaerobic digestion

nije evidentirano

rapeseed cake; anaerobic fermentation; fermented residue

nije evidentirano

Podaci o prilogu

88-88.

2009.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

XVI. međunarodno savjetovanje Krmiva 2009 :ZKnjiga sažetaka

Lulić, Slavko

Zagreb: Krmiva

Podaci o skupu

Međunarodno savjetovanje Krmiva (16 ; 2009)

poster

01.06.2009-02.06.2009

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)