Mogućnosti smanjenja soli u pekarskim proizvodima (CROSBI ID 558249)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa
Podaci o odgovornosti
Ugarčić-Hardi, Žaneta
hrvatski
Mogućnosti smanjenja soli u pekarskim proizvodima
Dodatak soli pri proizvodnji pekarskih proizvoda je različit u pojedinim zemljama i iznosi 1-2 %. U Hrvatskoj iznosi ~2 %, što znači da se dodaje 2g soli na 100g brašna. Primarna upotreba soli je poboljšanje okusa pekarskih proizvoda. Osim utjecaja na okus dodatak soli ima i tehnološki aspekt. Međutim, iako dodatak soli utječe na okus i tehnološka svojstva proizvoda, istraživanja pokazuju da bi se njegov dodatak u standardnim pekarskim proizvodima mogao smanjiti do 25%, bez značajnijeg utjecaja na kakvoću proizvoda.
kruh; smanjenje soli; pekarski proizvodi
nije evidentirano
engleski
Possibilities to salt reduction in bakery products
nije evidentirano
bread; salt reduction; bakery products
nije evidentirano
Podaci o prilogu
2009.
nije evidentirano
Podaci o matičnoj publikaciji
Podaci o skupu
Hipertenzija i sol
ostalo
22.05.2009-22.05.2009
Osijek, Hrvatska