Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj ambalažnog materijala, metode pakiranja i uvjeta čuvanja na trajnost pilećih kobasica (CROSBI ID 356844)

Ocjenski rad | magistarski rad (mr. sc. i mr. art.)

Tovunac, Ivan Utjecaj ambalažnog materijala, metode pakiranja i uvjeta čuvanja na trajnost pilećih kobasica / Galić, Kata (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2006

Podaci o odgovornosti

Tovunac, Ivan

Galić, Kata

hrvatski

Utjecaj ambalažnog materijala, metode pakiranja i uvjeta čuvanja na trajnost pilećih kobasica

Cilj ovog rada je bilo utvrđivanje trajnosti pilećih hrenovki pakiranih u vakuumu i u zaštićenoj atmosferi (modificiranoj atmosferi, MA) tijekom čuvanja na različitim temperaturama (0o – 4oC i 4o – 8oC). U tu svrhu su uzeti i istraživani uzorci iz redovite proizvodnje i uzorci uz dodatak laktata (3%). Za vakuum pakiranje korištena su dva ambalažna materijala u obliku vrećice i termoskupljajućeg omota. Za MA pakiranje, u smjesi plinova od 70 % N2 i 30 % CO2, korištena je kombinacija materijala za izradu zdjelice i pokrovnog filma. Najveća trajnost (54 dana) postignuta je kod pilećih hrenovki, s laktatom i bez laktata, pakiranih u modificiranoj atmosfreri i čuvanih pri temperaturi od 0o – 4oC.

ambalažni materijali; modificirana atmosfera; pileće hrenovke; trajnost; vakuum pakiranje.

nije evidentirano

engleski

Effects of packaging material, methods and storage conditions on the shelf life of chicken frankfurters

nije evidentirano

chicken frankfurters; modified atmosphere; packaging materials; packaging methods; shelf life; vacuum packaging

nije evidentirano

Podaci o izdanju

74

03.11.2006.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija