Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj kukuruzne krupice na kvalitetu piva donjeg vrenja (CROSBI ID 356866)

Ocjenski rad | diplomski rad

Boban, Mario Utjecaj kukuruzne krupice na kvalitetu piva donjeg vrenja / Šantek, Božidar (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2009

Podaci o odgovornosti

Boban, Mario

Šantek, Božidar

hrvatski

Utjecaj kukuruzne krupice na kvalitetu piva donjeg vrenja

Kukuruzna krupica se u proizvodnji piva koristi kao jeftinija zamjena za ječmeni slad. Cilj ovog istraživanja bio je odrediti utjecaj udjela kukuruzne krupice na kvalitetu piva donjeg vrenja. Provedena je analiza piva proizvedenog od čistog slada, te piva sa 18%, 30 % i 40% kukuruzne krupice. Tijekom istraživanja praćeni su ovi pokazatelji kakvoće piva: pH, boja , gorčina, bistroća, sadržaj ekstrakta i prevrelost. Rezultati istraživanja pokazuju da udjel kukuruzne krupice u usipku ima značajan utjecaj na kvalitetu piva, a utvrđeno je da optimalni udjel iznosi 30%.

Pivo donjeg vrenja; neslađene sirovine; kukuruzna krupica; fizikalno kemijska svojstva piva

nije evidentirano

engleski

Effect of corn grist content on lager beer quality

nije evidentirano

Lager beer; adjuncts; maize semolina; physical-chemical properties of beer

nije evidentirano

Podaci o izdanju

43

01.01.2009.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biotehnologija