Utjecaj kukuruzne krupice na kvalitetu piva donjeg vrenja (CROSBI ID 356866)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Boban, Mario
Šantek, Božidar
hrvatski
Utjecaj kukuruzne krupice na kvalitetu piva donjeg vrenja
Kukuruzna krupica se u proizvodnji piva koristi kao jeftinija zamjena za ječmeni slad. Cilj ovog istraživanja bio je odrediti utjecaj udjela kukuruzne krupice na kvalitetu piva donjeg vrenja. Provedena je analiza piva proizvedenog od čistog slada, te piva sa 18%, 30 % i 40% kukuruzne krupice. Tijekom istraživanja praćeni su ovi pokazatelji kakvoće piva: pH, boja , gorčina, bistroća, sadržaj ekstrakta i prevrelost. Rezultati istraživanja pokazuju da udjel kukuruzne krupice u usipku ima značajan utjecaj na kvalitetu piva, a utvrđeno je da optimalni udjel iznosi 30%.
Pivo donjeg vrenja; neslađene sirovine; kukuruzna krupica; fizikalno kemijska svojstva piva
nije evidentirano
engleski
Effect of corn grist content on lager beer quality
nije evidentirano
Lager beer; adjuncts; maize semolina; physical-chemical properties of beer
nije evidentirano
Podaci o izdanju
43
01.01.2009.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb