Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Regionalna prehrambena kultura (CROSBI ID 40446)

Prilog u knjizi | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija

Rittig-Beljak, Nives Regionalna prehrambena kultura // Slavonija, Baranja i Srijem : vrela europske civilizacije. Galerija Klovićevi dvori, Zagreb, 27. travnja – 2. kolovoza 2009. Drugi svezak / Kusin, Vesna ; Šulc, Branka (ur.). Zagreb: Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske ; Galerija Klovićevi dvori, 2009. str. 162-171

Podaci o odgovornosti

Rittig-Beljak, Nives

hrvatski

Regionalna prehrambena kultura

U slavonskoj se kuhinji isprepliću utjecaji različitih naroda, a danas bi svaki putnik trebao probati srneći but na ražnju, koji valja potražiti u Baranji, kečigu na ražnju (ponegdje umotanu u slaninu) u Srijemu te slavonsku prasetinu na ražnju. Kultno je jelo i kulen, uz tzv. slavonsku kobasicu i kulenovu seku.

hrana ; etnologija

nije evidentirano

engleski

Regional food culture

nije evidentirano

food ; ethnology

nije evidentirano

Podaci o prilogu

162-171.

objavljeno

Podaci o knjizi

Slavonija, Baranja i Srijem : vrela europske civilizacije. Galerija Klovićevi dvori, Zagreb, 27. travnja – 2. kolovoza 2009. Drugi svezak

Kusin, Vesna ; Šulc, Branka

Zagreb: Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske ; Galerija Klovićevi dvori

2009.

978-953-271-027-4

Povezanost rada

Etnologija i antropologija