Regionalna prehrambena kultura (CROSBI ID 40446)
Prilog u knjizi | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Rittig-Beljak, Nives
hrvatski
Regionalna prehrambena kultura
U slavonskoj se kuhinji isprepliću utjecaji različitih naroda, a danas bi svaki putnik trebao probati srneći but na ražnju, koji valja potražiti u Baranji, kečigu na ražnju (ponegdje umotanu u slaninu) u Srijemu te slavonsku prasetinu na ražnju. Kultno je jelo i kulen, uz tzv. slavonsku kobasicu i kulenovu seku.
hrana ; etnologija
nije evidentirano
engleski
Regional food culture
nije evidentirano
food ; ethnology
nije evidentirano
Podaci o prilogu
162-171.
objavljeno
Podaci o knjizi
Slavonija, Baranja i Srijem : vrela europske civilizacije. Galerija Klovićevi dvori, Zagreb, 27. travnja – 2. kolovoza 2009. Drugi svezak
Kusin, Vesna ; Šulc, Branka
Zagreb: Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske ; Galerija Klovićevi dvori
2009.
978-953-271-027-4