Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kvaliteta plodova trešanja na pokušalištu Jazbina (CROSBI ID 357065)

Ocjenski rad | diplomski rad

Puh, Jelena Kvaliteta plodova trešanja na pokušalištu Jazbina / Voća, Sandra (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2010

Podaci o odgovornosti

Puh, Jelena

Voća, Sandra

hrvatski

Kvaliteta plodova trešanja na pokušalištu Jazbina

Provedeno je istraživanje na sortama ; Regina, Karina, Octavia, Lapins i Sweetheart, uzgajanih u kontinentalnom dijelu Hrvatske, na lokalitetu znanstveno - nastavnog poligona Jazbina u Zagrebu. Cilj ovog istraživanja bio je ustanoviti putem kemijskih analiza razlike među istraživanim sortama. Analizirana je kakvoća plodova preko parametara: suha tvar, ukupna kiselost, topljiva suha tvar, pH vrijednosti i vitamin C. Dobiveni rezultati pokazali su da postoje signifikantne razlike među istraživanim sortama. Sota Karina imala je najmanju količinu suhe tvari 15, 41 % , topljive suhe tvari 14, 83 °Brix, i ukupnu kiselost 0, 46 %, dok je najveću količinu suhe tvari 19, 41 %, i topljive suhe tvari 18, 50 °Brix, imala sorta Lapins. Sorta Lapins imala je i najveći pH koji je iznosio 3, 95, kao i najveću količinu C vitamina 23, 66 mg/100g. Najmanju količinu vitamina C imala je sorta Sweetheart 9, 66 mg/100g.

Prunus avium L.; sorte Regina; Karina; Octavia; Lapins; Sweetheart; kemijska analiza.

nije evidentirano

engleski

Sweet cherry fruit quality from the Jazbina location

nije evidentirano

Prunus avium L.; cherry varieties Regina; Karina; Octavia; Lapins and Sweetheart; chemical analysis

nije evidentirano

Podaci o izdanju

35

26.02.2010.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)