Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kakvoća grožđa međuvrsnih križanaca vinove loze nakon čuvanja na niskoj temperaturi (CROSBI ID 357446)

Ocjenski rad | diplomski rad

Stepinac, Marijan Kakvoća grožđa međuvrsnih križanaca vinove loze nakon čuvanja na niskoj temperaturi / Jemrić, Tomislav (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2010

Podaci o odgovornosti

Stepinac, Marijan

Jemrić, Tomislav

hrvatski

Kakvoća grožđa međuvrsnih križanaca vinove loze nakon čuvanja na niskoj temperaturi

Kvaliteta četiriju na bolesti otpornih sorata stolnog grožđa (Palatina, Sarolta, Lidi i Lilla) proučavana je nakon čuvanja četiri tjedna na temperaturi 0°C i sedam dana na 21°C (simulacija života na polici). Sorta je znatno utjecala na sva proučavana svojstva (ukupna suha tvar (SSC), ukupne kiseline (TA), omjer SSC/TA, elektroprovodljivost (EC) i pH). Čuvanje je utjecalo samo na SSC i pH. Znatna interakcija sorte i čuvanja primjećena je na SSC, EC i pH. Među proučavanim sortama najznatnije promjene nakon čuvanja primijećene su kod Palatine (samo TA ostao je nepromijenjen), dok je Lidi ostala skoro nepromijenjena (osim pH koji se smanjio). Tijekom sedam dana provedenih na 21°C gubitak težine kod Palatine bio je največi i znatno se razlikovao od ostalih sorata.

stolno grožđe; kakvoća; kemijski sastav; međuvrsni križanci

nije evidentirano

engleski

Quality of table grape cultivars after low temperature storage

nije evidentirano

table grape; quality; chemical compositionm interspecies hybrids

nije evidentirano

Podaci o izdanju

18

22.03.2010.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)