Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Senzorska analiza čaja (CROSBI ID 357595)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Horvat, Morena Senzorska analiza čaja / Vahčić, Nada (mentor); Gajari, Davorka (neposredni voditelj). Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2009

Podaci o odgovornosti

Horvat, Morena

Vahčić, Nada

Gajari, Davorka

hrvatski

Senzorska analiza čaja

Cilj ovog rada je odrediti senzorsku kakvoću čaja. Čaj se proizvodi iz biljke koja se naziva čajevac i jedan je od najpopularnijih napitaka na svijetu. Čaj je zdrava namirnica koja služi za razgovor i druženje, ali i za psihološko opuštanje i stimuliranje ljudske aktivnosti. Iako danas postoje mnogobrojne vrste čajeva, prema načinu proizvodnje razlikujemo crni, zeleni i oolong čaj. Za odrenivanje kakvoće čaja korištene su metode: test trokuta, test razlike od kontrolnog, metoda bodovanja i hedonistička skala. Rezultati su pokazali da uzorak čaja od šipka ipak ulazi u kategoriju dobar, ali da je standard poželjniji od uzorka.

čaj; senzorska analiza; test u trokutu; metoda bodovanja; hedonistička skala

nije evidentirano

engleski

Sensory analysis of tea

nije evidentirano

tea; sensory analysis; triangle test; scoring method; hedonic scale

nije evidentirano

Podaci o izdanju

27

14.07.2009.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija