Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Senzorska analiza voćnog soka od jagode (CROSBI ID 357598)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Linardić, Ivana Senzorska analiza voćnog soka od jagode / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2009

Podaci o odgovornosti

Linardić, Ivana

Vahčić, Nada

hrvatski

Senzorska analiza voćnog soka od jagode

Senzorska analiza je znanstvena disciplina kojom se pomocu osjetila analiziraju i mjere karakteristike hrane. Jedna od metoda senzorskih analiza je deskriptivna analiza. To jepostupak opisivanja svojstava proizvoda gdje se u obzir uzima svaki zapaženi osjet- vizualni, slušni, olfaktorni i kinesteticki. Kvantitativna deskriptivna metoda najrazvijenija je metoda deskriptivne analize. Kod ove metode poboljšani su svi nedostaci prethodnih metoda, te se više pažnje poklanja terminologiji i statistickoj obradi podataka. Najveca prednost kvantitativne deskriptivne analize je graficko prikazivanje rezultata. Rezultati se prikazuju pomocu grafova tzv. paukovih mreža koje su vrlo razumljive i jednostavne a mogu služiti i kao standard za daljnja istraživanja istih ili slicnih proizvoda. Metoda primjene na senzorsku procjenu vocnog soka od jagode pokazala je da su dobivene razlicitosti rezultat razlicitih tehnoloških procesa.

senzorska analiza; deskriptivna analiza; QDA metoda

nije evidentirano

engleski

Sensory analysis of strawberry juice

nije evidentirano

sensory analysis; descriptive analysis; QDA method

nije evidentirano

Podaci o izdanju

31

15.07.2009.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija