Utjecaj procesa proizvodnje na udio antocijana i ukupnu boju soka jagode (CROSBI ID 358560)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Barjaktarić, Matea
Levaj, Branka
Lončarić, Sanja
hrvatski
Utjecaj procesa proizvodnje na udio antocijana i ukupnu boju soka jagode
U ovom radu proizveden je sok od jagode. Sok se provodio na dva načina: uz blanširanje i bez blanširanja. U ovom radu proučava se utjecaj procesa proizvodnje na udio antocijana i ukupnu boju soka jagode. Tijekom prerade dolazi do gubitka antocijana. Svježa jagoda ima najveću količinu antocijana a sokovi proizvedeni uz blanširanje najmanju količinu. Boja također se mjenja ovisno o količini antocijana.
jagoda; sok; antocijani; boja
nije evidentirano
engleski
Influence of processing on anthocyanin contents and colour of strawberry juices
nije evidentirano
strawberry; juice; anthocyanins; colour
nije evidentirano
Podaci o izdanju
29
17.09.2009.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb