Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj procesa proizvodnje na udio antocijana i ukupnu boju soka jagode (CROSBI ID 358560)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Barjaktarić, Matea Utjecaj procesa proizvodnje na udio antocijana i ukupnu boju soka jagode / Levaj, Branka (mentor); Lončarić, Sanja (neposredni voditelj). Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2009

Podaci o odgovornosti

Barjaktarić, Matea

Levaj, Branka

Lončarić, Sanja

hrvatski

Utjecaj procesa proizvodnje na udio antocijana i ukupnu boju soka jagode

U ovom radu proizveden je sok od jagode. Sok se provodio na dva načina: uz blanširanje i bez blanširanja. U ovom radu proučava se utjecaj procesa proizvodnje na udio antocijana i ukupnu boju soka jagode. Tijekom prerade dolazi do gubitka antocijana. Svježa jagoda ima najveću količinu antocijana a sokovi proizvedeni uz blanširanje najmanju količinu. Boja također se mjenja ovisno o količini antocijana.

jagoda; sok; antocijani; boja

nije evidentirano

engleski

Influence of processing on anthocyanin contents and colour of strawberry juices

nije evidentirano

strawberry; juice; anthocyanins; colour

nije evidentirano

Podaci o izdanju

29

17.09.2009.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija