Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Čuvanje hrane primjenom niskih temperatura. Konzerviranje hlađenjem. (CROSBI ID 562424)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa

Budžaki, Sandra Čuvanje hrane primjenom niskih temperatura. Konzerviranje hlađenjem. // Centar za rashladne sustave. Primjena rashladnih sustava 2009 / Škoro, Branko (ur.). Osijek, 2009

Podaci o odgovornosti

Budžaki, Sandra

hrvatski

Čuvanje hrane primjenom niskih temperatura. Konzerviranje hlađenjem.

Konzerviranje hlađenjem provodi se do temperatura koje predstavljaju temperaturu smrzavanja staničnog soka namirnice. Izbor najprikladnijeg načina hlađenja ovisi o vrsti namirnice, brzini kojom se želi provesti hlađenje, temperaturi i trajanju čuvanja odnosno transporta. U prehrambenoj industriji za održavanje niskih temperatura unutar rashladnih komora koriste se parni rashladni uređaji. Uspješnost provođenja postupka konzerviranja hlađenjem ovisi o usklađenost svih faza kroz koje prolazi namirnica od branja (klanja) do krajnjih potrošača.

konzerviranje; kvarenje namirnica; meso; voće; povrće; stanično disanje; sustavi za hlađenje; latentna toplina isparavanja; rashladni učin

nije evidentirano

engleski

Preservation of food at low temperatures. Cooling preservation

nije evidentirano

preservation; deterioration; meat; fruit; vegetable; respiration; refrigeration systems; latent heat of evaporation; cooling effect

nije evidentirano

Podaci o prilogu

2009.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Škoro, Branko

Osijek:

Podaci o skupu

Savjetovanje: Primjena rashladnih sustava

pozvano predavanje

10.12.2009-10.12.2009

Osijek, Hrvatska

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija