Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Linija proizvodnje polutvrdih sireva Tvornica mliječnih proizvoda “Belje” d.d. (CROSBI ID 359015)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Manić, Vedrana Linija proizvodnje polutvrdih sireva Tvornica mliječnih proizvoda “Belje” d.d. / Slačanac, Vedran (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2010

Podaci o odgovornosti

Manić, Vedrana

Slačanac, Vedran

hrvatski

Linija proizvodnje polutvrdih sireva Tvornica mliječnih proizvoda “Belje” d.d.

Prilikom zaprimanja, mlijeko se kontrolira i razvrstava prema kakvoći, te predviđa za preradu u određeni mliječni proizvod. Kontrola zdravstvene ispravnosti sirovina, poluproizvoda i gotovih proizvoda vrši se u prijemnom, kemijskom i mikrobiološkom laboratoriju. Linija proizvodnje sireva obuhvaća liniju “Abc” svježih krem sireva mliječnih namaza, te liniju polutvrdih sireva. Proizvodnja sireva temelji se na: koagulaciji proteina, sirenju ili grušanju mlijeka i oblikovanju sirnog gruša u sirno zrno, uz izdvajanje nastale sirutke i soljenje sira, nakon čega se dobiva svježi ili nezreli sir. Gotovi proizvodi se pakiraju, skladište i otpremaju.

polu-tvrdi sir; postupak proizvodnje; kontrola kakvoće

nije evidentirano

engleski

Semi-hard cheeses production line in "Belje" dairy factory

Immediatelly, on receipt, milk is controled and sorted in accordance with quality, then it is anticipated for remaking into ordered product of milk. The sanitary control and correctness of raw material and half-products are done in the acceptable, chemical and microbiological laboratory. The cheese production process of fresh cheese cream called “Abc”, milk spreads, then process of halfhard cheese. The cheese production is based on: coagulation of albumen, curdling or coagulating, then on the forming cogulated cheese into cheese grain, separation of resulted whey and cheese salting, after that we have fresh or unripe cheese. The final roducts are packed, warehoused and dispatched.

semi-hard cheese; production procedure; quality control

nije evidentirano

Podaci o izdanju

44

26.10.2010.

obranjeno

109:653404

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice