Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Razlike u sastavu kozjeg i kravljeg mlijeka i terapijska primjena kozjeg mlijeka (CROSBI ID 359027)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Boc, Martina Razlike u sastavu kozjeg i kravljeg mlijeka i terapijska primjena kozjeg mlijeka / Slačanac, Vedran (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2009

Podaci o odgovornosti

Boc, Martina

Slačanac, Vedran

hrvatski

Razlike u sastavu kozjeg i kravljeg mlijeka i terapijska primjena kozjeg mlijeka

Kozjem mlijeku se danas pridaje sve veća pažnja. U odnosu na ostale vrste mlijeka, proizvodnja kozjeg mlijeka je u najvecem porastu. Iako je sastav kozjeg i kravljeg mlijeka u osnovi vrlo sličan, kozje mlijeko ima znatne dijetetske i terapijske prednosti. Nažalost, ono je puno slabije istraženo. Ovaj rad sadrži pregled glavnih sastojaka kozjeg mlijeka u usporedbi s kravljim. Poseban je naglasak na okusu i zdravstvenoj vrijednosti kozjeg mlijeka kao i na glavnim proizvodima od kozjeg mlijeka (siri fermentirani napitci).

kozje mlijeko; kravlje mlijeko; sastav; terapijska primjena kozjeg mlijeka

nije evidentirano

engleski

Differences in goat's and cow's milk composition with a regard to therapeutic quality of goat's milk

Goat's milk today gets more and more attention. In comparison with other types of milk, the production of goat's milk increases the most. Although, the basic composition of goat's and cow's milk is very similar, goat's milk has an important dietetic and therapeutic advantages. In spite of that goat's milk is less explored. In this paper all main components of goat's milk are compared with cow's milk. Special emphasis is given on taste and therapeutic value of goat's milk and goat's milk products (cheese and fermented milk).

goat's milk; cow's milk; composition; therapeutic use of goat's milk

nije evidentirano

Podaci o izdanju

37

05.10.2009.

obranjeno

109:430795

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice