Genetički modificirana hrana (CROSBI ID 359048)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Vela, Stela
Puizina, Jasna
hrvatski
Genetički modificirana hrana
U radu su iznesene najnovije spoznaje o GM hrani, njenom dobivanju, prednostima i nedostacima. U citiranoj literaturi prepoznaju se dvije suprotstavljene strane:onoj za i onoj protiv GM hrane.Ističe se kako na dosadašnjem stupnju znanja nije moguće povući definitivni zaključak o utjecaju GM proizvoda na ljudsko zdravlje i okoliš. Jako je važno obrazovanje u području genetičkog inženjerstva, biotehnologije, poljoprivrede, prehrambene tehnologije i srodnih područja te otvorena komunikacija znanstvene zajednice s javnošću.
GM hrana; genetičko inženjerstvo; Agrobacterium tumefaciens; genska puška;
nije evidentirano
engleski
Genetically modified food
nije evidentirano
GM food; genetic engineering; Agrobacterium tumefaciens; gene gun
nije evidentirano
Podaci o izdanju
24
20.10.2008.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Sveučilište u Splitu, Sveučilišni odjel za studije mora
Split