Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Proteini sirutke (CROSBI ID 359105)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Pavlović, Dajana Proteini sirutke / Slačanac, Vedran (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2009

Podaci o odgovornosti

Pavlović, Dajana

Slačanac, Vedran

hrvatski

Proteini sirutke

Sirutka je sporedni proizvod koji nastaje u tehnološkom postupku proizvodnje sira, a sastav i svojstva ovise o tehnologiji proizvodnje sira, te o kakvoći korištenog mlijeka. Sirutka sadrži najviše laktoze, biološki najvrednijih proteina, bitne minerale, imunoaktivne tvari, te vitamine B-kompleksa. U čitavom spektru upotrebe u prehrambenoj industiji, također se može koristiti za pripravu fermentiranih i probiotičkih napitaka, te proizvodnju albuminskog sira.

sirutka; napitci; laktoza; albuminski sir; proteini sirutke

nije evidentirano

engleski

Whey proteins

Whey is a by product in the process of cheese production. Composition and characteristics of whey are depending on the production technology, the end product and the quality of used milk. Whey is consisted primarily of lactose, proteins of high nutritive value, important minerals and imunoactive compounds, as well as vitamins of B group. It can be used for fermented probiotic drinks and albumin cheese production.

whey; drinks; lactose; albumin cheeses; whey proteins

nije evidentirano

Podaci o izdanju

17

20.10.2009.

obranjeno

109:115359

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice