Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Usporedba redizajna ambalaže čokoladnih proizvoda (CROSBI ID 359282)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Petravić, Karolina Usporedba redizajna ambalaže čokoladnih proizvoda / Brozović, Maja (mentor); Zagreb, Grafički fakultet, Zagreb, . 2009

Podaci o odgovornosti

Petravić, Karolina

Brozović, Maja

hrvatski

Usporedba redizajna ambalaže čokoladnih proizvoda

U radu je analizirana ambalaža kao specifičan grafički proizvod kroz redizajn dviju tvrtki Nestle i Kraš koje se bave proizvodnjom čokoladnih proizvoda. Težište je stavljeno na boju kao dominantan grafički element kod dizajna ambalaže. Pojam boje je prikazan kroz simbolizam i kulturno značenje. U praktičnom dijelu rada prikazani su i analizirani primjeri redizajna tvrtki kroz određeni vremenski period. Usporedba je osim poboljšanja formalnih i funkcionalnih kvaliteta proizvoda obuhvatila i parametre prodaje tj. koliko je sam redizajn utjecao na povećanje prodaje proizvoda.

boja; redizajn; proizvod; ambalaža; komunikacija

nije evidentirano

engleski

Comparison of redesigning the packaging of chocolate products

nije evidentirano

color; redesign; product; packaging; communication

nije evidentirano

Podaci o izdanju

31

29.09.2009.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Sveučilište u Zagrebu Grafički fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Grafička tehnologija