Oksidativna stabilnost jestivih ulja (CROSBI ID 359834)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Blažević, Vesna
Giacometti, Jasminka ; Milin, Čedomila
hrvatski
Oksidativna stabilnost jestivih ulja
U radu je ispitivana oksidativna stabilnost maslinova ulja te suncokretova i sojina ulja pri 80oC, 120oC, 180oC. Korištena su jestiva ulja, djevičansko maslinovo ulje te komercijalna rafinirana, sojino i suncoretovo ulje. Oksidativne promjene praćene su određivanjem peroksidnom broja te određivanje spektrofotometrijskih konstanti K232, K270 i deltaK. Maslinovo ulje je bilo najmanje podložno oksidativnim promjenama tijekom 7-satne termičke izloženosti na ispitivanim temperaturama.
maslinovo ulje; sojino ulje; suncokretovo ulje; peroksidni broj; K232; K270; delta K
nije evidentirano
engleski
Oxidative stability of edible oils
nije evidentirano
olive oil; soybean oil; sunflower oil; peroxide number; K232; K270; deltaK
nije evidentirano
Podaci o izdanju
77
29.06.1998.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Medicinski fakultet u Rijeci
Rijeka