Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Mogućnosti prerade plodova jabuke na obiteljskom gospodarstvu (CROSBI ID 360034)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Čikeš, Domagoj Mogućnosti prerade plodova jabuke na obiteljskom gospodarstvu / Voća, Sandra (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2010

Podaci o odgovornosti

Čikeš, Domagoj

Voća, Sandra

hrvatski

Mogućnosti prerade plodova jabuke na obiteljskom gospodarstvu

U ovom radu prikazane su mogućnosti prerade plodova jabuke na obiteljskom gospodarstvu. Proučavanjem literature opisana su svojstva jabuke, njena botanička pripadnost, kemijski sastav ploda, sorte jabuke, kao i štetnici i bolesti jabuke. U radu su opisani proizvodi dobiveni preradom plodova jabuke (sok, vino, ocat, jabukovača, kompot, džem, kaša te sušena jabuka). Plodovi jabuke konzervirani različitim postupcima mogli bi postati značajan proizvod naše prerađivačke industrije. Hrvatska može biti ponosna na to što je glede stanja i onečišćenosti tla i vode, ali i cjelokupnog ekološkog stanja, jedna od najčistijih europskih zemalja. Ovu prednost treba znati iskoristiti u ekološkoj poljoprivredi i dobivanju visokokvalitetnih sirovina za prerađivačku industriju budući da u svijetu raste potražnja za eko-proizvodima.

jabuka (Malus domestica); sok; vino; ocat; jabukovača

nije evidentirano

engleski

Possibilities of processing apples fruit on the family farm

nije evidentirano

apple (Malus domestica); juice; wine; vinegar; cidar

nije evidentirano

Podaci o izdanju

27

08.07.2010.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)