Mogućnosti prerade plodova jabuke na obiteljskom gospodarstvu (CROSBI ID 360034)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Čikeš, Domagoj
Voća, Sandra
hrvatski
Mogućnosti prerade plodova jabuke na obiteljskom gospodarstvu
U ovom radu prikazane su mogućnosti prerade plodova jabuke na obiteljskom gospodarstvu. Proučavanjem literature opisana su svojstva jabuke, njena botanička pripadnost, kemijski sastav ploda, sorte jabuke, kao i štetnici i bolesti jabuke. U radu su opisani proizvodi dobiveni preradom plodova jabuke (sok, vino, ocat, jabukovača, kompot, džem, kaša te sušena jabuka). Plodovi jabuke konzervirani različitim postupcima mogli bi postati značajan proizvod naše prerađivačke industrije. Hrvatska može biti ponosna na to što je glede stanja i onečišćenosti tla i vode, ali i cjelokupnog ekološkog stanja, jedna od najčistijih europskih zemalja. Ovu prednost treba znati iskoristiti u ekološkoj poljoprivredi i dobivanju visokokvalitetnih sirovina za prerađivačku industriju budući da u svijetu raste potražnja za eko-proizvodima.
jabuka (Malus domestica); sok; vino; ocat; jabukovača
nije evidentirano
engleski
Possibilities of processing apples fruit on the family farm
nije evidentirano
apple (Malus domestica); juice; wine; vinegar; cidar
nije evidentirano
Podaci o izdanju
27
08.07.2010.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb