Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

USPOREDNA ANALIZA SASTAVA SLOŽENIH UGLJIKOHIDRATA U BIJELOM, OBOGAĆENOM I INTEGRALNOM KRUHU (CROSBI ID 360106)

Ocjenski rad | diplomski rad

Ožegović, Petra USPOREDNA ANALIZA SASTAVA SLOŽENIH UGLJIKOHIDRATA U BIJELOM, OBOGAĆENOM I INTEGRALNOM KRUHU / Ćurić, Duška (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2010

Podaci o odgovornosti

Ožegović, Petra

Ćurić, Duška

hrvatski

USPOREDNA ANALIZA SASTAVA SLOŽENIH UGLJIKOHIDRATA U BIJELOM, OBOGAĆENOM I INTEGRALNOM KRUHU

Cilj diplomskog rada bio je odrediti udio prehrambenih vlakana (ukupnih, topljivih i netopljivih) u uzorcima bijelog, obogaćenog i integralnog kruha. U tu svrhu u smjesu za izradu bijelog kruha su dodavana razliĉita vlakna kao što su: rezistentni škrob, pektin i zobena vlakana u kombinaciji s inulinom. Dodavanjem rezistentnog škroba i pektina dobio se kruh koji možemo deklarirati kao izvor vlakana, a dodatkom zobenih vlakana u kombinaciji s inulinom dobio se kruh koji možemo deklarirati kao kruh visoko obogaćen vlaknima.

kruh; prehrambena vlakna; rezistentni škrob; pektin; zobena vlakna; inulin

nije evidentirano

engleski

PARALLEL ANALYSIS OF STRUCTURE OF COMPLEX CARBOHYDRATES IN WHITE, ENRICHED AND WHOLEGRAIN BREAD

nije evidentirano

bread; dietary fiber; resistant starch; pectine; oat fiber; inulin

nije evidentirano

Podaci o izdanju

39

12.07.2010.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija