USPOREDNA ANALIZA SASTAVA SLOŽENIH UGLJIKOHIDRATA U BIJELOM, OBOGAĆENOM I INTEGRALNOM KRUHU (CROSBI ID 360106)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Ožegović, Petra
Ćurić, Duška
hrvatski
USPOREDNA ANALIZA SASTAVA SLOŽENIH UGLJIKOHIDRATA U BIJELOM, OBOGAĆENOM I INTEGRALNOM KRUHU
Cilj diplomskog rada bio je odrediti udio prehrambenih vlakana (ukupnih, topljivih i netopljivih) u uzorcima bijelog, obogaćenog i integralnog kruha. U tu svrhu u smjesu za izradu bijelog kruha su dodavana razliĉita vlakna kao što su: rezistentni škrob, pektin i zobena vlakana u kombinaciji s inulinom. Dodavanjem rezistentnog škroba i pektina dobio se kruh koji možemo deklarirati kao izvor vlakana, a dodatkom zobenih vlakana u kombinaciji s inulinom dobio se kruh koji možemo deklarirati kao kruh visoko obogaćen vlaknima.
kruh; prehrambena vlakna; rezistentni škrob; pektin; zobena vlakna; inulin
nije evidentirano
engleski
PARALLEL ANALYSIS OF STRUCTURE OF COMPLEX CARBOHYDRATES IN WHITE, ENRICHED AND WHOLEGRAIN BREAD
nije evidentirano
bread; dietary fiber; resistant starch; pectine; oat fiber; inulin
nije evidentirano
Podaci o izdanju
39
12.07.2010.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb