Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Preživljavanje probiotičkih bakterija u fermentiranom mlijeku različitog porijekla (CROSBI ID 565534)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Matijević, Bojan ; Perković, Ana Preživljavanje probiotičkih bakterija u fermentiranom mlijeku različitog porijekla // Proceedings of the 2nd International Conference "Vallis Aurea" Focus on: Regional Development / Katalinić, B. (ur.). Požega : Beč: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2010. str. 835-841

Podaci o odgovornosti

Matijević, Bojan ; Perković, Ana

hrvatski

Preživljavanje probiotičkih bakterija u fermentiranom mlijeku različitog porijekla

U ovom radu je ispitano preživljavanje dva soja bakterija Lb. acidophilus La-5 i Lb. casei Lc-1 u fermentiranom kravljem i zobenom mlijeku pri 6°C tijekom 28 dana te mogućnosti dobivanja novih fermentiranih probiotičkih proizvoda iz zobenog mlijeka. Rezultati istraživanja pokazuju dobro preživljavanje bakterije Lb. acidophilus La-5 u fermentiranom kravljem mlijeku, ali u fermentiranom zobenom mlijeku broj živih stanica je pao ispod 106 CFU/mL već 21. dan čuvanja. Bakterija Lb. casei Lc-1 dobro preživljava u fermentiranom kravljem i zobenom mlijeku.

kravlje mlijeko; zobeno mlijeko; laktobacili; preživljavanje

nije evidentirano

engleski

Survival of probiotic bacteria in different fermented milk types

nije evidentirano

cow's milk; oat milk; lactobacilli; survival

nije evidentirano

Podaci o prilogu

835-841.

2010.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Katalinić, B.

Požega : Beč: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna

978-953-7744-06-9

Podaci o skupu

2nd International Conference „Vallis Aurea

poster

03.09.2010-03.09.2010

Požega, Hrvatska

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija