Promjene mase i nutritivnih svojstava batata nakon skladištenja (CROSBI ID 360733)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Gonan, Jasna
Dobričević, Nadica
hrvatski
Promjene mase i nutritivnih svojstava batata nakon skladištenja
Cilj rada je bio utvrditi promjene mase tijekom skladištenja i kemijskim metodama analizirati tri kultivara batata:crveni, bijeli i narančasti, tijekom razdoblja od 180 dana(odnosno pola godine) te ustanoviti do kakvih promjena je došlo tijekom tog razdoblja skladištenja. Kemijske analize obuhvatile su: određivanje količine suhe tvari(%), ukupne kiselosti(%), pH vrijednost, količinu topljive suhe tvari(%)te količinu škroba(%). Dobiveni rezultati su pokazali da postoje određene razlike između crvrnog, bijelog i narančastog batata. Najveći gubitak mase je zabilježen kod bijelog batata.
Ipomoea batatas L.; crveni; bijeli i narančasti kultivar; kemijska analiza
nije evidentirano
engleski
Change in mass and nutritional content sweetpotato after storage
nije evidentirano
Ipomoea batatas L.; red; white and orange cultivar; chemical analysis
nije evidentirano
Podaci o izdanju
31
08.07.2010.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb