Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Promjene mase i nutritivnih svojstava batata nakon skladištenja (CROSBI ID 360733)

Ocjenski rad | diplomski rad

Gonan, Jasna Promjene mase i nutritivnih svojstava batata nakon skladištenja / Dobričević, Nadica (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2010

Podaci o odgovornosti

Gonan, Jasna

Dobričević, Nadica

hrvatski

Promjene mase i nutritivnih svojstava batata nakon skladištenja

Cilj rada je bio utvrditi promjene mase tijekom skladištenja i kemijskim metodama analizirati tri kultivara batata:crveni, bijeli i narančasti, tijekom razdoblja od 180 dana(odnosno pola godine) te ustanoviti do kakvih promjena je došlo tijekom tog razdoblja skladištenja. Kemijske analize obuhvatile su: određivanje količine suhe tvari(%), ukupne kiselosti(%), pH vrijednost, količinu topljive suhe tvari(%)te količinu škroba(%). Dobiveni rezultati su pokazali da postoje određene razlike između crvrnog, bijelog i narančastog batata. Najveći gubitak mase je zabilježen kod bijelog batata.

Ipomoea batatas L.; crveni; bijeli i narančasti kultivar; kemijska analiza

nije evidentirano

engleski

Change in mass and nutritional content sweetpotato after storage

nije evidentirano

Ipomoea batatas L.; red; white and orange cultivar; chemical analysis

nije evidentirano

Podaci o izdanju

31

08.07.2010.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)