Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Boja meda (CROSBI ID 360781)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Jelašić, Mislav Boja meda / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2010

Podaci o odgovornosti

Jelašić, Mislav

Vahčić, Nada

hrvatski

Boja meda

Med jest sladak, gust, viskozni, tekući ili kristalizirani proizvod što ga medonosne pčele proizvode od nektara cvjetova medonosnih biljaka ili od medne rose, koje pčele skupljaju, dodaju im vlastite specifične tvari i odlažu u stanice saća da sazrije. Senzorska svojstva su vrlo bitna kod određivanja kvalitete meda. Boja meda je jedan od najpromjenjivijih elemenata, a istovremeno vrlo bitan parametar u određivanju cjene i prihvatljivosti kod potrošača. Medovi svjetlije boje imaju blaži okus i višu komercijalnu vrijednost nego medovi tamnije boje.

med; boja meda

nije evidentirano

engleski

Colour of honey

nije evidentirano

honey; colour of honey

nije evidentirano

Podaci o izdanju

28

10.09.2010.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija