Održanje kakvoće breskve i nektarine u skladištu (CROSBI ID 360992)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Marinković, Lena
Fruk, Goran
hrvatski
Održanje kakvoće breskve i nektarine u skladištu
Kemijske analize plodova pokazuju da su breskva i nektarina voće koje osim vode, koja im je potrebna za normalan rast, sadrže i vitamine, minerale, šećere, kiseline , suhu tvar čiji sadržaj određuje kvalitetu plodova. Od vitamina najzastupljeniji su vitamin A i vitamin C. U istraživanjima sadržaj kiselina, šećera i suhe tvari varirao je ovisno o vrsti i uvijetima tijekom skladištenja. Također je praćena antioksidacijska aktivnost u sortama sa bijelom i crvenom bojom mesa.
breskva; nektarina; vitamini; šećeri; kiseline
nije evidentirano
engleski
Peach and Nectarine storage quality keeping
nije evidentirano
peach; nectarine; vitamins; sugars; acids
nije evidentirano
Podaci o izdanju
16
23.09.2010.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb